153 роки тому в чувашсько-єврейській родині росіян народився Володимир Ульянов (Ленін)

Німецькомовні газети Австро-Угорщини та Австрії від 1917 до 1928 року називали цього діяча саме Миколою Леніним.

22.04.2023
153 роки тому в чувашсько-єврейській родині росіян народився Володимир Ульянов (Ленін)

 22 квітня 1870 року в російському місті Симбірську в чувашсько-єврейській родині росіян народився Володимир Ілліч Ульянов, більш відомий своїм німецьким кураторам під прізвиськом Микола Ленін.

“Хто такий Ленін? Бернський Bund пише: “Микола Ленін, справжнє ім’я якого Володимир Ілліч Ульянов і який назавжди залишиться вписаним в літопис російської революції, походить із дворянської родини Симбірської губернії. Він є сином директора гімназії.

У 1887 році, у віці 17 років, Ленін був виключений з Казанського університету, де він вивчав право, оскільки його брат був засуджений до страти як “народник”. Цей захід зробив молодого студента пристрасним ворогом царського режиму”, – писала газета Arbeiterwille, яка була виданням австрійських соціал-демократів – “трудящих Штирії та Каринтії”.

Як відомо, згодом Володимир Ульянов, він же Микола Ленін, помстився за себе і за брата, наказавши стратити всю царську родину.

У 1917 році видання Deutsche Frauen- und Modenzeitung згадує про Миколу Леніна як про лідера “партії миру”, якого через територію Німеччини відправили до Росії робити революцію.

При цьому газета цитує слова німецького генерала Людендорфа, який був керівником усіх операцій німецької імперської армії: “Революція в Росії було не випадково, але лише природним наслідком нашої війни”.

Наступного року австрійські газети писали про замах на життя Миколи Леніна.

“У п’ятницю, 30 серпня, у Москві був тяжко поранений кулями глава радянського уряду Микола Ленін і того ж дня в Петербурзі був застрелений нарком Урицький”,  – писала Steirische Alpenpost у 1918 році.

Остання посмертна згадка про Миколу Леніна датується 1928 роком. У замітці, в якій описується різниця між мозком мавпи та людини, йдеться про дослідження, яке проводилося із мозком уже мертвого вождя світового пролетаріату.

На початку допису дослідники зробили реверанс щодо геніальності Миколи Леніна, хоча інтерес до його мозку, швидше за все, був чисто науковий і для цього згодився б будь-який апарат мислення гомо сапінеса — для підтвердження однієї теорії науковцям слід було покопирсатися в мозку людини, а тут випала така нагода. Принаймні мозок Леніна порівнювали саме із мозком мавпи.

“Мозок Миколи Леніна, досліджений на вимогу радянського уряду, показує, за словами професора Оскара Фогта, директора Інституту розвитку мозку імені кайзера Вільгельма, характерні якості геніальної людини. У цьому мозку Фогт побачив підтвердження теорії про те, що певні частини мозку керують певними психічними функціями. Ця теорія нещодавно була піддана атаці через результати на мавпах, які показали, що, коли одна ділянка сірої речовини руйнується, інша може взяти на себе її функції.

У мозку Леніна виявлено 200 полів певної локалізації, а при дослідженні мозку мавпи і людини виявлені однотипні розмежовані ділянки”, писало спеціалізоване видання Pharmaceutische Presse.

А причина, з якої Володимир Ульянов став Миколою Леніним — проста, як двері.

У 1900 році, після повернення з заслання в селі Шушенському, Ульянов вирішив перебратися за кордон. Йому, як негласно піднаглядному, було заборонено перебування в багатьох місцях Російської імперії і потрібен був дозвіл поліції навіть на виїзд за межі Псковської губернії, де він жив у той час.

Для втечі за кордон він виготовив фальшивий паспорт, підробивши документ Миколи Єгоровича Леніна, який народився в селі Високому Ярославської губернії 3 лютого 1827 року. На той момент справжньому Миколі Леніну, статському раднику, який вірно служив цареві та вітчизні, було вже 73 роки і через два роки він помер.

Шляхом маніпуляцій із датою народження фальшивий Микола Ленін помолодшав до більш-менш реального віку Володимира Ульянова, який, зрештою, особливо молодо не виглядав.

Очевидно, під фальшивим іменем Миколи Леніна Ульянов став відомим своїм німецьким товаришам, які використали його для закінчення Першої світової війни шляхом перевороту в Росії  та продовжували його так називати, коли він став головою тоталітарної радянської держави, коли на нього здійснювали замах і навіть коли вже досліджували його хитрий мертвий мозок.

Цікаво, якби в руки Ульянова тоді, у 1900 році перед втечею за кордон, потрапив паспорт якогось Василя Пупкіна, що би було написано на мавзолеї на Красній площі у Москві?

Усі реакції:

30

 

 

Богдан Скаврон

Джерело

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.