Зеленський заявив про вирішення кризи з українським зерном на польському ринку

За його словами, у найближчі дні-тижні всі питання будуть остаточно вирішені.

05.04.2023
Зеленський заявив про вирішення кризи з українським зерном на польському ринку

Україні та Польщі вдалося знайти розв’язання проблеми з експортом українського зерна. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з премʼєр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

“Ми обговорювали питання щодо польських і українських фермерів. Ми знайшли вихід. Я вважаю, що у найближчі дні-тижні ми остаточно розв’яжемо всі питання. Тому що не може бути будь-яких питань, складнощів між такими близькими партнерами й реальними друзями, як Польща й Україна”, – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, у травні 2022 року Євросоюз на рік скасував ввізне мито та квоти на зерно та іншу українську сільськогосподарську продукцію, включно з олійними культурами, цукром, мʼясом птиці та яйцями. Це було заходом підтримки економіки воюючої країни.

Наплив дешевої продукції з України вдарив по аграрному бізнесу Польщі та інших сусідів України. Аграріям довелося знижувати ціни на свої продукти, через що вони зазнають збитків. Починаючи з травня минулого року польські фермери протестують.

5 квітня стало відомо, що міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик заявив про те, що йде у відставку. Рішення позбавити міністра посади ухвалило керівництво партії “Право та справедливість”, оскільки Ковальчик не впорався з кризою, пов’язаною з українським зерном.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.