Зі Львівщини на Херсонщину відправлять вантажівку з допомогою

Зокрема передадуть 700 комплектів засобів для очищення води та 10 теплових гармат, за допомогою яких люди зможуть швидко осушити приміщення, де вода зійде.

07.06.2023
Зі Львівщини на Херсонщину відправлять вантажівку з допомогою
Фото Юрія Раделицького

На Львівщині нададуть дах над головою, їжу, одяг, психологічну та іншу допомогу людям, які живуть у постраждалих районах Херсонщини і вагаються, чи їм є куди їхати, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Станом на зараз у Херсонській області підтоплені 29 населених пунктів. За ніч вода в обласному центрі піднялася на 1 метр, фахівці прогнозують, що ситуація може погіршитися, але люди не хочуть евакуйовуватися і готові залишитися просто неба – з надією, що рівень води спаде.

Щоб підтримати місцевих, завтра (8 червня – ред.) відправимо з нашої області вантажівку з допомогою.

У Херсонській області гостро стоїть питання питної води, отримуємо повідомлення, що дехто навіть почав на цьому спекулювати, відтак, ми передамо 700 комплектів засобів для очищення води. Крім того, відправимо 10 теплових гармат, за допомогою яких люди зможуть швидко осушити приміщення, де вода зійде”, – повідомив голова ОВА.

Зазначається, що у Львівській області напоготові усі служби та прихистки. У область ще не прибув ще жоден евакуаційний потяг з людьми, які постраждали через підрив Каховської ГЕС, лише декілька сімей приїхали своїм транспортом.

“Якщо це читають люди, які живуть у постраждалих районах і вагаються, чи їм є куди їхати, знайте, що Львівщина готова надати вам дах над головою, їжу, одяг, психологічну та іншу допомогу. Для цього, коли прибудете у нашу область, дзвоніть за номером 112 або звертайтесь до наших волонтерів на Головному залізничному вокзалі у Львові (впізнати їх можна за голубими жилетами). Ми разом. Ми все здолаємо”, – повідомив Максим Козицький.

Нагадаємо, уранці 6 червня росія підірвала греблю Каховської ГЕС у Херсонській області, розпочалась евакуація мешканців із небезпечних районів.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.