Зеленський звільнив українського посла в Казахстані, який раніше висловився про вбивства росіян

Український посол в Казахстані, який став фігурантом дипломатичного скандалу, позбувся своєї посади.

19.10.2022
Зеленський звільнив українського посла в Казахстані, який раніше висловився про вбивства росіян
Петро Врублевський

18 жовтня президент України Володимир Зеленський звільнив з посади Надзвичайного на Повноважного посла в Казахстані Петра Врублевського, який отримав небажаний статус через свої недипломатичні висловлювання. Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави.

У тексті документу не уточнюється причина звільнення.

Відомо, що раніше Петро Врублевський став фігурантом дипломатичного скандалу, коли на прохання прокоментувати ситуацію в Україні заявив: “Намагаємося вбити якнайбільше їх [росіян]. Чим більше ми вб’ємо росіян зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям”.

Ця заява викликала негативну реакцію з боку міністерства закордонних справ Казахстану.

“До української сторони було доведено про неприйнятність висловлювання Петра Врублевського, який зачіпає почуття казахстанців, особливо етнічних росіян. Українській стороні також було заявлено про невідповідність подібних висловлювань із роботою посла”, – повідомив офіційний речник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.