Зеленський висловився про переговори з РФ

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що Україна не погоджується на переговори з лідером Росії, бо заяви Володимира Путіна про прагнення до миру не щирі.

11.11.2022
Зеленський висловився про переговори з РФ

Про це Володимир Зеленський заявив інтерв’ю CNN

“Вони (росіяни – ред.) не хочуть завершення цієї війни. Перш ніж відчути якусь втому, кожен має зрозуміти, що лише Кремль і лише одна особа – голова Російської Федерації – не втомлені від війни. Він (Путін – ред.) може бути втомлений від життя загалом через свій вік, але він точно не втомлений від війни.

Зараз ця особа і російське військово-політичне командування потребують паузи…” – йдеться в повідомленні.

За словами Зеленського, Росія може відчувати вплив санкцій і боятися незадоволення свого народу, але вона продовжує зневажати загальноприйняті принципи, територіальну цілісність, права й свободи людини. 

Президент зазначив, що пропозиція Путіна не передбачає завершення війни, а світові зарано відчувати втому від неї. 

“Коли Росія справді захоче миру, ми справді побачимо це. Не можна бажати миру лише на словах – слів замало. Щоб зупинити війну, виведіть війська, перестаньте вбивати людей… Вони  повинні відшкодувати шкоду, яку завдали, і злочинці повинні сісти. Слів замало”, – зазначив президент.

Зеленський дав зрозуміти, що не змінив свого наміру не вести переговорів із Путіним, і наголосив, що починаючи з 24 лютого той говорить лише ультиматумами.

Також Росія проігнорувала попередження, що після проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України переговори стануть неможливими, нагадав президент.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.