Заступник голови фракції “Слуги народу” Халімон придбав маєток у центрі столиці за 10 мільйонів гривень

Нардепа звільнять з посади.

23.01.2023
Заступник голови фракції “Слуги народу” Халімон придбав маєток у центрі столиці за 10 мільйонів гривень
Фото: Павло Халімон

23 січня “Українська правда” оприлюднила розслідування стосовно заступника голови фракції “Слуги народу” Павла Халімона, повідомив журналіст Олег Новіков.

Влітку 2022 року Халімон став власником маєтку в історичній місцевості Звіринець в Києві, яка розташована поблизу ботанічного саду ім. Гришка. Будинок придбала Анастасія Котеленець, яка, за даними УП, є пов’язаною особою з Халімоном. Самого нардепа журналісти неодноразово фіксували біля будинку.

Будинок придбали за 10,3 млн грн, коли аналогічна нерухомість поблизу ботанічного саду коштує 50-60 млн грн. Колишній власник архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко повідомив, що продав будинок за таку вартість, бо йому терміново потрібні були гроші, а самим продажем займався його брат через ріелтора, зазначає Новіков. 

Крім того, восени 2020 року з’ясувалося, що на той момент генеральна прокурорка Ірина Венедіктова відмовилася порушити кримінальне провадження за фактом імовірного вимагання та одержання неправомірної вигоди заступником голови СН Павлом Халімоном. Справу відкрили вже після оприлюднення цієї інформації у ЗМІ.

Голова фракції Давид Арахамія повідомив, що народного депутата Павла Халімона звільнять із посади заступника голови фракції “Слуга Народу” у Верховній Раді.

Також він заявив, що депутати закликають правоохоронні органи розпочати розслідування та надати юридичну оцінку діям Халімона.

“Якщо ти народний депутат і маєш кілька зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок”, — написав Арахамія.

За його словами, етична складова вчинку Халімона суперечить цінностям фракції та “баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат”.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.