Їх знають у всьому світі: три найкращі українські відеогри

Український розважальний контент не має величезного попиту на світовому ринку: вітчизняні фільми, серіали, книги та багато іншого не є відомими для широких мас.

10.02.2023
Їх знають у всьому світі: три найкращі українські відеогри

Проте, з-поміж інших, яскраво проявилися наші відеоігри, які проходили мільйони геймерів та навколо яких є величезні фан-бази. Тож ми підготували для вас найкращі серії відеоігор, які розробили в Україні.

Козаки

Однією з найпотужніших компаній, що розробляє відеоігри в Україні є GSC Gameworld. На їхньому рахунку десятки комп’ютерних ігор, серед яких серія “Козаки”. Загалом це класична стратегія, де головним атрибутом є події козацьких часів. Власне цей період і є тематикою усієї серії. Гравець може зануритися в часи козаччини, збудувати власну армію та зробити державу наймогутнішою у світі. У жанрі стратегій гра є однією з кращих у світі та отримала загальне визнання як в Україні так і за кордоном.

Metro

Ця серія ігор занурить вас у атмосферу постапокаліпсису та змусить задуматися над її мораллю. Події Metro проходять у знищеній від ядерної війни росії. Зважаючи на події сьогодення, ця гра може в багатьох викликати, як мінімум, обурення. Адже внутрішньоігровий світ будувався на творах російського письменника Дмитра Глуховського. Проте розробники, 4A Games, з часом почали розробляти власний сюжет та додавати різні антикомуністичні елементи в нього (для прикладу в одній із частині можна завалити пам’ятник Леніну). Так чи інакше, Metro є однією з найпопулярніших українських ігор. У ній поєднано багато хороших рис: пророблений сюжет, якісна графіка, можливість впливати на події у грі та по-різному проходити сюжет та мотив, який несе гра. У серії уже є 3 частини, а розробники працюють над 4.

Stalker

Ця гра є справжньою легендою у середовищі геймерів, адже майже кожен геймер свого часу грав у Stalker. У цій грі події також в апокаліптичній атмосфері, проте цього разу вже навколо зони ЧАЕС. Гравцю потрібно пройти гру крізь лякаючі краєвиди Прип’яті та прилеглої території. Для багатьох Stalker є теплими спогадами з дитинства, адже перша гра з серії вийшла ще у 2007 році. Згодом розробники GSC Game World (так-так, ті самі, що створили “Козаків”) випустили два доповнення до першої частини, оформивши її у трилогію. Гра здобула величезну фан-базу, зокрема серед росіян. Проте у новій частині розробники вирішили порвати з окупантською фан-базою, тому нова частина буде без російської мови та не продаватиметься на території рф.

Отож, Україна справді має талановитих айтішників, які здатні створити світові шедеври відеоігор, тож підтримуйте усе вітчизняне, аби ми змогли прославитися у кіно, літературі та багатьох інших сферах!

Олег Костюк

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.