Як громадський активіст Літинський маніпулює фактами

Відповідь громадському активісту опублікував Сергій Шестопал.

25.06.2024
Як громадський активіст Літинський маніпулює фактами
На фото Святослав Літинський

Про це повідомляє Четверта студія.

Відповідь опублікована  у повному обсязі:

“Як же легко маніпулювати фактами, коли ти публічна особа і сподіваєшся, що люди будуть читати тільки заголовки та сприймати лише гучні фрази! Святослав, описуючи події про автомобіль прикордонників, чомусь не згадує багато важливих і цікавих фактів та викривляє існуючі факти. Спробую заповнити деякі пропуски – бо ж громадськість має знати всю правду, а не лише її частину.

1. На початку березня 2022 року мною був придбаний за власні кошти автомобіль Land Rover для потреб службової діяльності та бойовий дій.

2. 21 березня 2022 року у Республіці Польща здійснюється купівля авто Кіа, договір купівлі-продажу зі слів Святослава було оформлено особисто на нього, який в цей час імовірно перебував в Україні. До речі, ані договору купівлі-продажу, ані будь яких інших документів на автомобіль КІА, що підтверджували б це я не зустрічав.

3. 23 березня 2022 року представники ГО «Незалежні» перевезли авто через кордон без будь якого оформлення автомобіля як благодійної допомоги.

4. Представникам Літинського при знайомстві, за усною домовленістю про обмін передано автомобіль Land Rover замість автомобіля КІA. Документів про обмін тоді не підписували, не бачучи в цьому потреби та довіряючи волонтерам.

5. Щодо подальшого використання автомобіля Land Rover до Святослава питань не має, оскільки у соцмережах військовослужбовці висловлюють вдячність Літинському та колегам за переданий від нього автомобіль Land Rover, а після його пошкодження у травні 2022 року представники ГО «Незалежні» публікують його фото із проханням про новий збір коштів (я сподіваюсь у ГО «Незалежні» по внутрішнім облікам проведені всі операції щодо цього автомобіля).

6. 8 вересня 2022 року у Святослава Літинського проходять обшуки по підозрі у продажі волонтерських автомобілів. Імовірно після цього Святослав починає перевірку обліку ввезених ним автомобілів.

7. У жовтні 2022 Літинський подає заяву у правоохоронні органи щодо перевірки окремих ввезених автомобілів (існує думка, що лише декілька автомобілів із сотні переданих у 2022 році були належним чином оформлені на ГО «Незалежні» для подальшої передачі військовим).

8. До листопада 2022 року автомобіль КІА тривалий час перебував на ремонті та підготовці до використання у бойовий діях і жодна цивільна особа не сідала за кермо, а транспорт використовувався виключно у службових цілях військовими!!!

Кожен волонтер, який займався передачею автомобілів для військових у 2022 році знає через які труднощі доводилось проходити. У діях майже кожного волонтера чи військового, якому допомагали за перші місяці війни можна знайти якісь порушення бо важливим був кінцевий результат, а не бюрократичні формальності! Різниця тільки в меті таких дій! Святославу як нікому має бути про це відомо!!!

Цього абсурдного конфлікту не було би, якби з самого початку були всі необхідні документи. А автомобіль, замість того щоб ржавіти міг би допомагати нашим хлопцям на передовій!

В цій ситуації, моя совість чиста! В наш час любу справу можна перевернути «з ніг на голову» та висвітлити у вигідному світлі. Я впевнений, що жоден волонтер чи представник благодійної організації, з ким я особисто знайомий не знайде жодного вчинку, за який мені можна докоряти!!!”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.