Вирішальні бої у війні рф проти України відбудуться до кінця весни – Буданов

Очільник ГУР сказав, що якщо накласти футбольну аналогію на рік великої війни, зараз йде 70-та хвилина матчу за рахунку 1:1.

22.02.2023
Вирішальні бої у війні рф проти України відбудуться до кінця весни – Буданов
Фото: начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов

Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив в інтерв’ю Forbes Україна.

За його словами, він не прогнозист, оскільки розвідка робить висновки, а не прогнози. Він зазначив, що його думка не змінилася і з середини до кінця весни будуть вирішальні бої, які стануть переломним моментом у війні.

Буданов сказав, що в його розумінні після виходу на кордони 1991 року Україні необхідно створити умови для зони безпеки навколо своїх рубежів.

“Є багато варіантів, 100 км зона, але і 40 км буде більш-менш нормально. Щоб ви правильно зрозуміли мою логіку. Чи йти нам далі – питання не до мене, а створити зону безпеки навколо кордону – потреба. Є багато варіантів, яким чином досягти цієї мети”, – зазначив очільник ГУР.

Він наголосив, що навколо кордонів України має бути демілітаризована зона без озброєнь та з нормальним контролем, щоб Україна завжди мала час на реагування.

Крім того, Буданов зазначив, що запаси артилерійських снарядів у росії зменшилися до 30%, залишки ракет майже вичерпані, а максимум російського виробництва – близько 40 крилатих ракет на місяць. Все це змусило москву відмовитися від амбіційних планів захоплення Києва і змістити свої зусилля на спробу окупації всієї Луганщини та Донеччини.

Нагадаємо, Кирило Буданов заявив, що “ми маємо зробити все, щоб до літа Крим повернувся додому”.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.