Військовий через суд у Львові стягнув із частини додаткові виплати на лікування

Боєць отримав осколкове поранення, коли виконував бойові завдання на Харківщині.

14.08.2024
Військовий через суд у Львові стягнув із частини додаткові виплати на лікування

Військовий проходив службу в одній із військових частин на Львівщині на посаді стрільця. Згодом його перевели на нове місце служби, де він залучався до виконання завдань у зоні бойових дій. 15 квітня 2022 року він отримав осколкове поранення на Харківщині й лікувався до травня, після чого ще місяць був у відпустці, повідомляє Zaxid.net.

Після цього він звернувся до військової частини за виплатою 100 тис. грн за період перебування на лікуванні та у відпустці. Однак у військовій частині йому відмовили у виплаті, оскільки поранення було не важке. Тому військовий звернувся в суд.

У суді представники частини пояснили, що за квітень військовий отримав 108 тис. грн, за травень – 100 тис. грн і за червень – 30 тис. грн. Ще 70 тис. грн йому не вплатили, оскільки він був у відпустці, а його лікування завершилось.

Суд підтвердив, що військовий отримав поранення, виконуючи бойове завдання під час оборони держави, тому після лікарні пішов у відпустку для продовження лікування. За постановою Кабміну №168, поранені мають право на додаткову виплату 100 тис. грн, коли вони перебувають у лікарні чи у відпусті за станом здоров’я.

Враховуючи обставини справи, суддя Львівського окружного суду Ростислав Москаль позов військового задовольнив частково і зобов’язав частину виплатити йому збільшену до 100 тис. грн допомогу в розрахунку по днях перебування в лікарні. Цю постанову можна оскаржити в апеляційному суді.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.