Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
“З початку поточного тижня українські виробники почали активно підвищувати відпускні ціни на моркву”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначається, зростання цін зумовлене доволі високим попитом на якісну моркву в умовах обмеженої пропозиції. Оптові компанії та роздрібні мережі активно закуповують цю продукцію, тоді як запаси моркви в сховищах господарств стрімко скорочуються.
Багато фермерів уже встигли реалізувати закладену на зберігання продукцію, більшість великих господарств ведуть відвантаження виключно за укладеними раніше договорами.
За даними аналітиків, на сьогодні морква в Україні вже коштує в середньому у 2,8 раза дорожче, ніж на початку березня 2022 року. При цьому, українські фермери впевнені, що тенденція до зростання цін у цьому сегменті збережеться й надалі. Сподіваючись на це, деякі власники якісної продукції вже прийняли рішення призупинити продажі моркви в очікуванні подальшого подорожчання.
Коментарі