В Одесі депутата облради від ЄС та його дружину підозрюють у рейдерському захопленні землі

Йдеться про Миколу Дерев’янка, депутата Одеської облради від “Європейської солідарності”, дружина якого є родичкою нардепа від ЄС Олексія Гончаренка.

01.05.2023
В Одесі депутата облради від ЄС та його дружину підозрюють у рейдерському захопленні землі

Депутата Одеської обласної ради Миколу Дерев’янка та його дружину підозрюють у махінаціях з державним майном. За даними СБУ, вони організували злочинну групу, яка незаконно заволоділа базою відпочинку “Укрпошти” в Затоці та 270 га землі в Роздільнянському районі.

 За даними СБУ, учасники злочинної групи підробляли документи на право власності й через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб. Далі майно переоформлювали на пов’язану з фігурантами справи компанію.

Таким чином, уточнили в поліції, з 2019 по 2023 рік вони заволоділи понад 271 га державної земельної власності: 78 земельними ділянками сільськогосподарського призначення на території Цебриківської селищної громади Роздільнянського району та нерухомим майном бази відпочинку “Укрпошти” із землею під нею в Затоці. Загальний розмір шкоди державі склав понад 24,5 млн грн.

Депутату та його дружині повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу: чч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 та ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366. Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застави: 24,5 млн грн для депутата і 8 млн грн для його дружини. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нардеп Гончаренко назвав справу тиском на нього зі сторони ОП через його боротьбу за повернення виплат військовим.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.