УПЦ МП позивається до ведучих “95 кварталу” через “богохульство”

Юридичний відділ УПЦ звернувся до поліції з заявою про образу релігійних почуттів через слова ведучих у випуску програми “Байрактар News” №104 від 7 грудня 2022 року.

13.04.2023
УПЦ МП позивається до ведучих “95 кварталу” через “богохульство”

В УПЦ МП написали заяву в поліцію на коміків “Кварталу 95” Олександра Пікалова та Євгена Кошового через невдалі, на думку московського патріархату, жарти про УПЦ МП.

“Слідчий відділ Печерського УП ГУНП в м. Києві нарешті розпочав досудове розслідування по факту висловлювань Пікалова О. В. та Кошового Є. В. у передачі “Байрактар News”, які містили у собі приниження честі та гідності громадян відповідно до їхніх релігійних переконань”, – йдеться у повідомленні.

В УПЦ МП стверджують, що у передачі “Байрактар News” від 7 грудня 2022 року ведучі Олександр Пікалов та Євген Кошовий дозволили собі зневажливо висловитися про церкву і віру в Бога.

“Було б добре мати відповідний прайс-лист: плюнути в священника УПЦ МП – 20 грн, залишити “святе писання” цвяхом на позашляховику – 50 грн, вдарити по лівій щоці і автоматично по правій – 100 грн”, – процитували вони уривок програми.

Там вважають, що внаслідок цього за останні місяці стали непоодинокими випадки застосування грубої фізичної сили проти священнослужителів та вірян УПЦ МП.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.