УПЦ МП оскаржує розрив договору щодо Києво-Печерської лаври

Священники Української православної церкви московського патріархату не хочуть покидати Києво-Печерську лавру. Вони вимагають суду.

29.03.2023
УПЦ МП оскаржує розрив договору щодо Києво-Печерської лаври
Фото: умовне

Про це заявив керівник інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП митрополит Климент, пише LIGA.net.

«У нас немає жодної юридичної підстави зараз залишати монастир. Жодного документа, який би зобовʼязував нас сьогодні залишити монастир не існує. Є документи, які говорять, що начебто 29 числа має закінчуватися договір, але не написано, що він закінчується 29 числа», — сказав він.

За його словами, це питання має вирішуватися в суді, але заповідник до суду не подавав. Тому комісія з опису речей у Лаврі нібито не зможе працювати, тому що «немає судового рішення».

На запитання, чи збираються представники УПЦ МП не пускати комісію на територію Лаври, він відповів: «Вони самі не прийдуть. У них немає повноважень».

Також представники УПЦ МП подали до суду на заповідник. У реєстрі судових рішень за 24 березня є ухвала Господарського суду Києва про самовідвід судді. А саму заяву до суду УПЦ МП подала на заповідник з вимогою визнати недійсним розірвання договору оренди.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.