Українську мову додали до системи перекладів Єврокомісії

Це безоплатний онлайн-інструмент для перекладу текстів та офіційних документів 24 мовами країн-членів Євросоюзу, який допоможе швидше аналізувати та впроваджувати європейські норми права в Україні.

19.05.2023
Українську мову додали до системи перекладів Єврокомісії

Українську мову офіційно внесли в систему перекладів Єврокомісії – eTranslation. Про це повідомили в Міністерство цифрової трансформації України.

“Тепер ми можемо перекладати законодавчі акти ЄС з англійської на українську. Це допоможе швидше їх аналізувати та імплементувати. І навпаки – українське законодавство тепер може бути перекладене мовами країн ЄС”, – зазначили у Мінцифри.

Також там пояснили, що для України це є важливим стратегічним кроком, який сприятиме переговорам щодо членства в Євросоюзі, оскільки всі офіційні мови ЄС уже в eTranslation. 

У міністерстві додали, що внесення української мови до системи відбулося у межах участі в програмі ЄС “Цифрова Європа”, до якої Україна долучилася 2022 року, та завдяки спільній роботі Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції з DG Translate та DG Connect. 

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.