Україна надіслала Нідерландам офіційний запит на винищувачі F-16

Нідерланди отримували від України запит на винищувачі F-16. Президент України Володимир Зеленський попросив “крила для захисту свободи”.

10.02.2023
Україна надіслала Нідерландам офіційний запит на винищувачі F-16
Фото: умовне

Про це повідомляє NOS.

“Україна подала до Нідерландів запит на постачання винищувачів F-16. Це підтвердила міністерка оборони Кайса Оллонґрен”, — йдеться у повідомленні.

За словами Оллонґрен, запит зрозумілий, але виконати його нелегко.

“Нам потрібно обговорити наявність F-16 з американцями та іншими союзниками… І ми повинні серйозно подумати про наслідки, це не може статися за одну ніч. Ми повинні бути чесними щодо цього”, — сказала вона.

Вона також зазначила, що перш ніж українська армія зможе використовувати винищувачі, ЗСУ мають пройти відповідну підготовку. До того ж літаки є системою оборони США, тому винищувачі F-16 Україна зможе отримати лише з дозволу США.

Нагадаємо, 8 лютого прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак доручив міністрові оборони Бену Воллесу вивчити питання про те, які літаки країна могла б надати Україні.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.