У РФ “пригрозили” захистом російськомовних громадян в Молдові і натякнули на нову “республіку”

Глава МЗС РФ звинуватив Європейський союз у зриві “врегулювання конфлікту” в 2003 році.

01.09.2022
У РФ “пригрозили” захистом російськомовних громадян в Молдові і натякнули на нову “республіку”
Фото: ua.depositphotos.com

У Російській Федерації знову заговорили про готовність гарантувати захист прав російськомовних в Молдові. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив Європейський союз у зриві “врегулювання конфлікту” в Молдові в 2003 році.

Про це дипломат заявив російським ЗМІ, пише Уніан.

Глава МЗС РФ заявив, що не вважає Придністров’я не “російським анклавом”. За його словами, невизнана республіка є частиною Молдови. При цьому він звинуватив Євросоюз у зриві в 2003 році підписання документа, який міг врегулювати конфлікт.

“Зараз і керівництво Придністров’я, і ми виступаємо за те, щоб відновити прямий діалог. Але судячи з публічних заяв президента Майї Санду і її команди, вони під диктовку США і ЄС такого прямого діалогу не хочуть і розраховують на недипломатичний варіант вирішення проблеми… Ми зробимо все, щоб інтереси російськомовного населення не постраждали”, – заявив Лавров.

Крім того, він згадав про Гагаузію, яка “претендує на особливий статус”.

“Думаю, влада Молдови вчинить правильно, якщо припинять грати в нав’язані Заходом геополітичні ігри і подумають про інтереси людей… ми будемо наполягати на цьому підході”, – підсумував дипломат.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.