У польському місті почали зносити радянський пам’ятник

Знесення пам’ятника у Бжеґу є частиною ширшої кампанії польського Інституту національної пам’яті з ліквідації комуністичних символів. Вона почалася з ухваленого у 2015 році закону й посилилися після вторгнення Росії в Україну в лютому.

24.08.2022
У польському місті почали зносити радянський пам’ятник
Фото: АР

У польському місті Бжеґ, що на південному заході країни 24 cсерпня почалося знесення радянського пам’ятника солдатам радянської Червоної Армії. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на АР.

Як повідомив речник Інституту Рафаль Лешкєвич, монумент у Бжеґу є 24-им з-поміж 60, які були визначені як такі, що підлягають знесенню. Він додав, що роботи з демонтажу пам’ятника у місті триватимуть кілька днів.

Раніше в місті Мальборк, що на півночі Польщі, за вказівкою Інституту національної пам’яті було знесено пам’ятник Червоній армії СРСР, зведений у 1945 році.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.