У Німеччині скасували концерт українського гурту, назвавши виконавців “фашистами”

14 вересня гурт “Воплі Відоплясова” мав дати благодійний концерт у німецькому Гамбурзі, однак музикантів не пустили в клуб і назвали “фашистами”

15.09.2022
У Німеччині скасували концерт українського гурту, назвавши виконавців “фашистами”
Фото з відкритих джерел

Про це повідомив шанувальник та журналіст, який мав побувати на концерті Євгеній Лешан, а також фронтмент гурту Олег Скрипка.

З приводу цього Олег Скрипка написав: ” У мене за спиною прекрасний клуб “ІНДРА”, в якому колись починали грати “Бітлз”. Але зараз мова піде не про “Бітлз”, а про українську музику, яка несподіваним чином почала отримувати супротив “таємних сил” в Німеччині. І починають скасовуватися наші концерти, під егідою, що українці – це фашисти, і фашистам не можна співати рідною мовою і співати своїх пісень”.

Олег Скрипка перепросив перед шанувальниками, які купили квитки, і повідомив, що концерт все одно пройде в Гамбурзі, але в іншому місці. Час і місце повідомлять фанатам пізніше.

“Вчора я мав бути на концерті ВВ, які спеціально прилетіли до Гамбургу. Але концерт було скасовано. Якась мразота (UPD: гамбурзька червона – не чорна! – антифа) розповіла власнику закладу, де мав бути концерт, що група Воплі Відоплясова – фашистська, і Олег Скрипка фашист. Власник не став розбиратися і скасував угоду. Те саме повторилося й при спробі перенести івент до іншого закладу”, – розповів Лешан. 

Лешан також додав, що “вважаю гамбурзьких червоних антифа з якорем на аватарці жалюгідними боягузами. Якщо вони дійсно хочуть взяти участь у боротьбі з українським нацизмом, вони мають долучитися до інтербригад Збройних сил Новороссії і невдовзі віддати свої нікчемні життя на підвищення плодючості українських чорноземів. А доноси на Олега Скрипку в інтернет писати, сидячи в безпечному і багатому німецькому місті – це будь-який сталінський піонер вміє. Підземний покровитель всіх пропутінських антифашистів Євгеній Голишкін дивиться на них із докором”.

Довідка

“Воплі Відоплясова” (також Vopli VidopliassovaVV та “ВВ”) — український рок-гурт, створений у 1986 році. Гурт вважають засновниками українського рок-н-ролу та неостилю етнорок (музиканти здобули премію “Celebrity Awards 2020” в номінації “Кращий етнорок гурт”). Саме вони першими заспівали рок українською за межами України.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.