У МЗС закликали Мексику відмовитися від нейтральної позиції та підтримати Україну

Будь-яка підтримка України з боку Мексики була б суттєвою з огляду на регіональне лідерство країни в Латинській Америці.

01.03.2023
У МЗС закликали Мексику відмовитися від нейтральної позиції та підтримати Україну

Заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник закликав Мексику відмовитись від нейтральної позиції та підтримати Україну у розв’язаній росією повномасштабній війні. Про це Андрій Мельник сказав в інтерв’ю CNN, передає “Суспільне”.

“Мексика залишається більш-менш нейтральною. Нам потрібна буде додаткова підтримка. Я зараз говорю принаймні про військову допомогу. Ми сподіваємося, що мексиканське суспільство, мексиканський народ і, перш за все, уряд цієї країни повільно змінять дискурс. Нам потрібна додаткова підтримка”, — заявив Мельник.

Також український дипломат закликав Мексику надати гуманітарну, медичну та економічну підтримку Україні.

“Спрямуйте лікарів в Україну, надішліть кілька мобільних госпіталів, покажіть свій прапор. Цю допомогу українці запам’ятають назавжди”, — сказав Андрій Мельник.

За словами заступника глави МЗС, будь-яка підтримка України з боку Мексики була б суттєвою з огляду на регіональне лідерство країни в Латинській Америці.

“Ми очікуємо лідерської позиції цієї країни”, — підкреслив Мельник.

Він також зауважив, що прохання України про допомогу від Мексики є “виправданим очікуванням”, з огляду на історію Мексики з колоніалізмом. І додав, що війна росії проти України — це “сучасна колоніальна війна”.

Телеканал зазначає, що раніше президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор закликав до мирного вирішення конфлікту, він також заявив, що країна бажає залишатися нейтральною і не буде вводити економічні санкції проти Росії.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.