У Львові жінка відсудила 75 тис. грн через падіння у магазині

Франківський районний суд Львова зобов’язав ПП «Реліквія» виплатити компенсацію жінці, яка впала та травмувалась у їхній продуктовій крамниці.

08.03.2024
У Львові жінка відсудила 75 тис. грн через падіння у магазині

До суду звернулась жінка, яка 25 травня 2023 року впала у продуктовому магазині на вул. Патона. Жінка заявила, що спіткнулась об пошкоджений поріг. За її словами, після падіння вона певний час не могла самостійно встати, бо вдарилася головою та плечем. Інші відвідувачі магазину допомогли їй підвестися, а працівники магазину не надали жодної допомоги, повідомляє Zaxid.net.

На місце не викликали «швидку», але наступного дня, 26 травня, зважаючи на ознаки перелому, температуру та погане самопочуття жінка звернулась у травмпункт. Цього ж дня її госпіталізували з діагнозом: «закритий вколочений багатоуламковий перелом проксимального мета епіфізу правої плечової кістки зі зміщенням кісткових фрагментів». Через кілька днів їй зробили операцію, вона була на стаціонарному лікуванні.

Комісія з розслідувань нещасних випадків невиробничого характеру у Львові склала акт, де вказано: «причини нещасного випадку: порушення або недотримання норм і правил безпеки, у тому числі: вимог безпеки під час експлуатації будівель (приміщень)».

Крім того, спеціалісти Залізничної РА виїздили на місце та зафіксували неналежний стан утримання приміщення магазину. Зокрема, «пороги є розбитими, з боків стирчать виступаючі металеві елементи, за які легко зачепитися».

Адвокат ПП «Реліквія» подав відзив на позовну заяву та стверджував, що позивачка не надала жодного допустимого доказу, який підтверджував би падіння у магазині та вину відповідача. Акт про нещасний випадок адвокат вважає протиправним та однобічним.

«Опитавши працівників магазину та переглянувши записи з камер відео спостереження, які встановлені у магазині, за 25.05.2023 року, відповідач дійшов до переконання, що вказані вимоги можуть містити ознаки шахрайських дій», – йдеться у відзиві.

Адвокат потерпілої просив надати відео з камер спостереження, однак відповідач цього не зробив. Справу розглянула суддя Світлана Мартьянова, яка дослідила усі надані суду матеріали справи та частково задовольнила позов львів’янки, зобов’язавши ПП «Реліквія» виплатити їй 25,7 тис. грн матеріальної компенсації, 50 тис. грн завданої моральної шкоди та ще 8 тис. грн витрат на правничу допомогу. Рішення ще можна оскаржити.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.