У Латвії 8-річна українка стала однією з найкращих учениць школи

Менш ніж за рік восьмирічна Злата з України вивчила латиську мову на такому рівні, що розуміє все сказане і може спілкуватися простими реченнями.

23.05.2023
У Латвії 8-річна українка стала однією з найкращих учениць школи

Злата навчається в основній школі імені Індрікіса Зеберіньша в Кулдізі з вересня 2022 року і стала однією з найкращих учениць школи. Другокласницю також запросили взяти участь у подячному заході для найкращих учнів краю, повідомляє програма Panorāma, передає tvnet. 

Злата – з Києва, але на початку війни вони разом із мамою перебралися на захід України. Пізніше мама дівчинки вступила на магістратуру в Латвійську академію мистецтв і вони переїхали до Кулдіги. Жінка дуже здивована, як швидко Златі вдалося домогтися успіхів у латвійській школі.

Сама Злата зізналася, що дуже хвилювалася, коли вперше завітала до латвійської школи, бо не знала латиською жодного слова, але зараз зазначає, що їй дуже подобається, як до неї ставляться у школі. Одна з однокласниць дівчинки розповіла, що Злата швидко подружилася з однокласниками.

“Я просто вчилася, повторювала слова, записувала, потім удома повторювала, зрозуміла і стала розмовляти латиською”, – розповіла Злата.

Вчителька зазначила, що родичі дівчинки все ще перебувають в Україні, що проявляється в її шкільних малюнках. 

“Перевірочні роботи вона пише на такому ж рівні, на якому пишемо ми самі”, – каже педагог Лієне Калтнієце, хоч і визнає, що деякі особливо складні завдання Златі поки не дають.

При цьому дівчинка навчається у двох школах — після закінчення уроків у латвійській, вона продовжує навчання в українській школі “дистанційно”. Злата не приховує, що в латвійській школі їй подобається більше.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.