У Данії на всесвітньо відомому дизайнерському фестивалі вперше представили українські бренди

Завдяки співпраці БФ Козицького та Українського дому у Копенгагені у фестивалі взяли участь 6 українських брендів.

20.06.2024
У Данії на всесвітньо відомому дизайнерському фестивалі вперше представили українські бренди

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, у фестивалі взяли участь: Grono та Guculiya зі Львівщини, Tvoi з Житомира і Manufacture ZHORNA Archaic Ukraine, YaKUSH та OLK MANUFACTORY з Києва.

“Найчастіше відвідувачі зупинялися перед українськими килимами, керамікою та виробами з гутного скла. Ще більше відвідувачів та журналістів запитували, як виживає крафтове мистецтво в Україні в умовах постійних атак poсії, перебоїв з постачанням сировини і дивувалися, як нашим брендам вдається так грамотно поєднувати традиційний стиль і сучасний дизайн. А в Українському домі у Копенгагені, надихнувшись цими розмовами, наголосили, що мають амбітну ціль – зробити українську вишиванку світовим трендом”, – йдеться у повідомленні.

Кошти, які зібрали з продажу творів українського крафтового мистецтва, скерують на протезування наших воїнів.

3daysofdesign – це щорічна дизайнерська подія в Данії, під час якої демонструють свіжі концепції та рішення від провідних дизайнерів Данії та світу. Подія включає багато виставок, лекцій і дискусій.

«Пишаюся тим, що нам вкотре вдалося представити українську креативну індустрію у світі як рівну з рівними. Цивілізовані держави за нас і з нами. Продовжуємо. Низький уклін тим, хто промовляє до світу своїм талантом», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

До слова, у Сіднеї вперше за 33 роки відкрили виставку українського мистецтва. Відбулося це завдяки БФ Козицького. Також від початку повномасштабної війни Фонд Козицького провів 35 виставок сучасного українського мистецтва у 14 країнах.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.