Трансплантологи у Львові одночасно пересадили пацієнту серце і нирку

Чоловік 18 років страждав від ниркової недостатності та переніс два інфаркти.

10.09.2024
Трансплантологи у Львові одночасно пересадили пацієнту серце і нирку

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

У 58-річного львів’янина Віктора Абрашкіна проблеми зі здоров’ям почалися, коли йому було 40. Тоді йому діагностували хворобу нирок і призначили пігулки. Довгі роки цього було достатньо для підтримки роботи органу. Аж поки, три роки тому, чоловік не переніс інфаркт. Після цього нирки відмовили остаточно і хворому знадобився гемодіаліз – штучне очищення крові.

Потому Віктор переніс ще один інфаркт. Чоловік не міг вдихнути на повні груди.

Врятувати Віктора могла лише трансплантація відразу двох органів. Адже, щоб хворий переніс пересадку нирки, спершу треба було “полагодити” його серце. Таку складну операцію в України виконували лише одного разу.

“Ми працювали двома бригадами: кардіохірурги та абдомінальні хірурги. Спершу наші колеги пересадили серце. Воно успішно “запустилося”. Щойно це сталося, ми змогли взятися за пересадку нирки. Вона теж запрацювала ще в операційній. Ми дуже пишаємося, адже за весь час незалежної України – це лише друга така трансплантація і вона успішна. А це означає, що відтепер у нашому Центрі ми можемо виконувати і такі складні трансплантації та рятувати ще більше життів”, – розповів керівник Центру трансплантології Максим Овечко.

Від операції минуло вже 4 місяці. Віктор відновився та поступово повертається до активного способу життя.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.