Тернопільський митрополит УПЦ МП назвав війну рф проти України міжусобною

Також він привітав патріарха РПЦ Гундяєва з річницею інтронізації (посвячення на найвищу посаду).

14.03.2023
Тернопільський митрополит УПЦ МП назвав війну рф проти України міжусобною
Фото: Гундяєв та Сергій

Фото листа оприлюднили у телеграм-каналі “Інформатор”.

Митрополит Тернопільський і Кременецький УПЦ МП Сергій у листі російською мовою вітає патріарха РЦП Кирила з 14-ою річницею, коли той прийшов на престол і бажає йому міцного здоров’я та довголіття і молиться за нього.

Війну, в якій росія напала на Україну, Сергій називає – міжусобною бранню (війною – ред.), яку спровокували зовнішні сили.

“Дякуємо за Ваші Предстоятельські молитви за паству, що опинилася нині в умовах міжусобної брані, спровокованої зовнішніми силами”, – пише митрополит УПЦ МП.

Нагадаємо, глава Польської автокефальної православної церкви (ПАПЦ) митрополит Сава вибачився за вітальний лист на адресу глави РПЦ Кирила, зазначивши, що він засуджує російську агресію в Україні і підтримує незалежність ПЦУ.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.