Суд відхилив апеляцію й остаточно заборонив «Партію Шарія» в Україні

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відхилив апеляційну скаргу проросійської «Партії Шарія». Так суд остаточно заборонив діяльність цієї політсили в Україні.

06.09.2022
Суд відхилив апеляцію й остаточно заборонив «Партію Шарія» в Україні
Фото з відкритих джерел

Про це повідомили Служба безпеки України та рух «ЧЕСНО» із зали суду.

«Партія Шарія» просила суд скасувати рішення про свою заборону, а Мін’юст зі свого боку просив відмовити політсилі в цьому. Засідання тривало з 9 до 17 години, і зрештою суд постановив відхилити апеляцію партії.

Причинами заборони «Партії Шарія» в СБУ називають причетність лідера та провідних діячів політсили до дестабілізації ситуації в Україні, поширення антиукраїнської пропаганди, підриву державної безпеки та пропаганди війни.

Це перше рішення найвищої судової інстанції на апеляційну скаргу партії щодо заборони. У вересні розглядатимуть ще 6 апеляцій інших заборонених партій: ОПЗЖ, «Соціалісти», «Союз лівих сил», «Соціалістична партія України», «Щаслива Україна» та «Прогресивна соціалістична партія України».

Таким чином, «Партія Шарія» — це перша партія, діяльність якої остаточно заборонена в Україні в судовому порядку.

Її формального лідера Анатолія Шарія СБУ підозрює в держзраді і порушенні рівноправності громадян. 4 травня його затримали в Іспанії, проте наступного дня відпустили під підписку про невиїзд. В Офісі генпрокурора України припускали, що екстрадиція і видача Шарія Україні може затягнутися на рік.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.