США запровадили нові санкції проти росії

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило нові санкції, щоб обмежити доступ росії до міжнародної фінансової системи через посередників та їхній бізнес.

12.04.2023
США запровадили нові санкції проти росії

Про це 12 квітня повідомили на сайті Мінфіну США, передає “Суспільне”.

“Сполучені Штати, у координації з Великою Британією, націлені на посередницьку мережу Алішера Усманова, який підпадає під санкції у багатьох юрисдикціях. Сьогоднішні дії також включають визначення для посилення наявних заходів і подальшого перешкоджання імпорту росією критично важливих технологій, що використовуються у її війні проти України. Загалом, Управління визначило 25 фізичних та 29 юридичних осіб з контактними особами у 20 юрисдикціях”, — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що Державний департамент США одночасно вносить до переліку кілька компаній, що працюють в оборонному секторі економіки Російської Федерації та підтримують війну Росії проти України. А також додаткові компанії, пов’язані з російською Державною корпорацією з атомної енергії (Росатом). Крім того, Міністерство торгівлі США вживатиме паралельних заходів, щоб додати 28 компаній до свого Списку суб’єктів.

“У той час, як кремль шукає шляхи обходу розширених багатосторонніх санкцій та експортного контролю, накладених на росію через її війну проти України, Сполучені Штати та наші союзники й партнери продовжуватимуть руйнувати схеми ухилення, які підтримують путіна на полі бою”, — заявив заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Брайан Е. Нельсон.

“Крім того, Держдепартамент накладає санкції на дві російські організації, які підтримують спроби росії підірвати суверенітет і територіальну цілісність України шляхом мілітаризації та виховання школярів: Всеросійський дитячо-юнацький військово-патріотичний громадський рух “Юнармия” та “Кримський патріотичний центр” (центр окупаційної влади із підготовки до військової служби й патріотичного виховання — ред.)”,йдеться у заяві Держсекретаря США Ентоні Блінкена.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.