США готують санкції проти угорських чиновників, пов’язаних із урядом Орбана

Проєкт закону про санкції готується на фоні погіршення останнім часом відносин між Вашингтоном і Будапештом.

14.04.2023
США готують санкції проти угорських чиновників, пов’язаних із урядом Орбана

Група конгресменів США, до якої входять представники обох партій, розробляє проєкт закону про введення санкцій проти ряду провідних угорських політиків, пов’язаних із партією прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана «Фідес». Про це з посиланням на чиновників, знайомих із процесом підготовки документа, повідомляє видання The Guardian.

Законопроєкт, який готується з минулого року, може бути поданий до Конгресу вже у травні й, з високою імовірністю, буде підтриманий більшістю конгресменів.

Орбан був близьким політичним союзником експрезидента Дональда Трампа, а керівна партія Угорщини «Фідес» підтримує тісні зв’язки з жорсткими американськими консерваторами.

Цього тижня в оприлюднених у результаті зливу документах Пентагона, заснованих на даних розвідки, повідомлялося, що угорський прем’єр назвав США одним із трьох головних противників своєї партії.

Критики вважають Віктора Орбана найближчим союзником путіна в ЄС. Блокування його урядом вступу Швеції до НАТО ще більше погіршило відносини з Вашингтоном. Угорщина також блокувала участь України в кількох зустрічах НАТО високого рівня з 2017 року.

У своїх останніх заявах Віктор Орбан назвав Україну «неіснуючою у фінансовому сенсі країною».

«Ми платимо українцям пенсії та зарплати, підтримуємо їхнє державне управління, їхню охорону здоров’я», – сказав Орбан, додавши, що «такий стан речей не може зберігатися у довгостроковій перспективі», повідомляє видання Magyar Nemzet.

За його словами, як тільки США та Євросоюз вирішать більше не фінансувати роботу української держави, «війна одразу припиниться».

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.