Росіяни спробують перемкнути ЗАЕС до своєї мережі – ISW

Це може статися у найближчі два тижні.

04.11.2022
Росіяни спробують перемкнути ЗАЕС до своєї мережі – ISW
Фото: умовне

Таке припущення у своєму звіті за 3 листопада зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

В Інституті зазначають, що Кремлю не сподобались висновки МАГАТЕ, які спростували інформацію про те, що Україна готує «брудну бомбу». МАГАТЕ також заявило, що обстріли пошкодили зовнішні лінії електропередач ЗАЕС на підконтрольній Україні території в точках за 50-60 км від станції, повністю припинивши подачу електроенергії на ЗАЕС лише через день після того, як українська влада перевела два реактори на режим гарячого відключення для генерації тепла для Енергодару.

«Російська влада прагне змусити перевести ЗАЕС до російської енергомережі, бо буцімто російський контроль – єдина життєздатна можливість забезпечити електроенергією і теплом Енергодар та прилеглу територію. МАГАТЕ заявило, що резервні генератори живлять ЗАЕС і їм вистачить палива на 15 днів. Російська окупаційна влада може передати ЗАЕС в російську енергомережу протягом цього 15-денного терміну», – зазначають аналітики ISW.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.