Росіяни розповсюджують фейк про «радіацію» у Тернополі після ракетного удару

Очільник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш заявив, що інформація про те, що у Тернополі вибухали боєприпаси зі збідненим ураном, є фейковою.

15.05.2023
Росіяни розповсюджують фейк про «радіацію» у Тернополі після ракетного удару

Про це він сказав на брифінгу 15 травня, передає Hromadske.

«Зараз ЗМІ поширюється інформація, що в Тернополі склад зі збагаченим, збідненим ураном. Це фейк», — наголосив Труш.

За його словами, таку інформацію запускають ті, хто працює на росіян, а також самі росіяни, щоб дестабілізувати ситуацію.

«Я вам заявляю офіційно: жодних боєприпасів під час ракетної небезпеки не вибухало. Збагаченого, збідненого урану в Тернополі немає. Екологічна ситуація зараз, після гасіння пожежі, стабільна. Немає чого переживати», — розповів очільник області.

Він додав, що неприємний запах у повітрі після ракетної атаки міг бути через те, що під час пожежі у складських приміщеннях горіла пластмаса.

Загалом у Тернополі двічі на день вимірюється рівень радіації. Він у межах норми.

Нагадаємо, внаслідок російських ракетних обстрілів Тернопільської області 13-14 травня постраждало двоє цивільних осіб, було пошкоджено складні приміщення, знищені дачний кооператив та комерційна структура.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.