Російський артист Філіпенко поїхав до Вільнюса через антивоєнну позицію

У травні 2022 року Філіппенко опублікував фотографію, на якій він сидить за столом в українській вишиванці.

10.02.2023
Російський артист Філіпенко поїхав до Вільнюса через антивоєнну позицію
Фото: Олександр Філіпенко

Про це повідомляє TV.NET, посилаючись на доньку артиста. 

“Тато вирішив дістати свою вишиванку і згадати про чудові дні в Києві, про студію Довженка і написав якісь слова любові – насамперед друзям, які перебувають там”, – розповіла вона. 

Після цього, за її словами, організаторам концертів Філіпенка почали відмовляти на міських майданчиках. А в листопаді театр моссовєта, де служив актор, не продовжив контракт із ним.

У поточному репертуарі театру моссовєта Філіппенко виконує ролі в чотирьох спектаклях. Зокрема, він грає Гамлета-батька-примару в постановці “Шекспіргамлет” і його ім’я досі значиться в афіші театру.

У касах театру повідомили, що в найближчій виставі 11 лютого Філіпенко грати не буде. 

Олександр Філіпенко – відомий радянський і російський актор. Він зіграв у таких фільмах, як “Гори, гори, моя зірко”, “Зірка і смерть Хоакіна Мур’єти”, “Мій друг Іван Лапшин”, “Убити дракона”, “Майстер і Маргарита” (1994) і в серіалі “Моя прекрасна няня”.

Зазначимо, Філіппенко відкрито засудив окупацію Криму росією у 2014 році, підписавши разом з іншими російськими діячами науки і культури відкритого листа. Артист не виступав на півострові та неодноразово відвідував антивоєнні мітинги.

Нагадаємо, у росії хочуть “стерти” Брильську з “Іронії долі” через критику рф. 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.