Прокурори вилучили підручники РФ на деокупованій території Ізюмщини

Росіяни хотіли розпочати навчальний рік в окупованих містах і селах області за програмами та стандартами освіти держави-агресора.

27.10.2022
Прокурори вилучили підручники РФ на деокупованій території Ізюмщини

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

У приміщенні, де під час окупації знаходилась так звана «адміністрація», виявили близько ста російських підручників для школярів.

Серед них книжки з російської мови, історії РФ різних періодів, основ безпеки життєдіяльності, суспільствознавства з російським триколором на обкладинці та інші.

“Повсюди російська пропаганда для дітей. Наприклад, в підручнику з історії написано про «великое воссоединение Крыма с РФ» та про «крупнейший проект — строительство Крымского моста». Навіть у підручнику з основ безпеки життєдіяльності, за яким дітей вчать правилам пожежної безпеки та основам охорони здоров‘я, пишуть, що події 2014 року в Україні — це прояв екстремізму та тероризму”, – йдеться в повідомленні. 

Крім того, не оминули автори книжок і визнання РФ незаконних «ДНР» та «ЛНР» у лютому 2022 року.

Підручники будуть використані як речові докази у кримінальних провадженнях за фактами колабораційної діяльності та геноциду.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.