Програму забезпечення житлом молодих сімей у Львові продовжили

Якщо ви плануєте купити житло – держава має спеціальні житлові програми. Згідно з ними вам частково компенсують витрати на покупку житла або дадуть кредит на вигідних умовах.

08.03.2024
Програму забезпечення житлом молодих сімей у Львові продовжили

Міська програма забезпечення житлом молодих сімей та неодружених молодих громадян Львова діє з 2007 року і була продовжена до 2027 року.

По суті це програма безвідсоткового і досить тривалого кредиту — до 30 років.

Щоби взяти у ній участь, претендент має відповідати кільком критеріям:

  • бути львів’янином, тобто мати місцеву реєстрацію;
  • мати не більше 35 років (це вимога для обох членів подружжя);
  • офіційно потребувати покращення житлових умов, тобто перебувати на так званій “квартирній черзі”.

За умовами позики — частину вартості квартири покриває місто, тобто платники податків, а іншу частину, як перший внесок, платить отримувач.

Наприклад: вартість квартири від забудовника — 1,2 млн грн. Держава оцінює цю квартиру дешевше — в 1 млн грн. Відтак, за умовами кредиту місто оплачує 1 млн грн, а різницю між ціною забудовника і оцінкою держави платить зі своєї кишені майбутній власник квартири.

Нагадаємо, депутатки Львівської міськради Юлія Хомчин, Христина Паньків та Уляна Пак отримали молодіжний кредит на купівлю власної квартири. Окрім того Сергій Кубелко, начальник управління внутрішньої політики “Адміністрація міського голови”, вигідно придбав собі квартиру в кредит під нульовий відсоток. Посадовець використав Центр обліку бездомних, щоби отримати пільговий кредит на житло.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.