Новий порядок ввезення, реєстрації та звітування по гумдопомозі «забуксував» на старті

Як не намагались працівники Мінсоцу супроводжувати всіх, хто до них звернувся за допомогою, проблем при ввезенні не вдалось уникнути.

01.12.2023
Новий порядок ввезення, реєстрації та звітування по гумдопомозі «забуксував» на старті

І головна причина того, що гумдопомога не пропускалась митницями була відсутність отримувачів в новому реєстрі, а це зумовлено дуже невдалим таймінгом Мінсоцу, адже дані в реєстр можна було вносити лише з 0:00. Тому й вийшло, що ті отримувачі, які не ночували біля своїх гаджетів не подали інформацію про себе, а допомога, яка їм адресувалась застрягла на кордоні.

Чесно взагалі не розумію, чому Реєстр не можна було відкрити раніше не лише для тестування, але й для фактичного оновлення.

Аналогічна ситуація вийшла і з розʼясненнями по автомобілях, яке обіцяли видати для відсутності неоднозначності. Його видали, але є невеликий нюанс – інформація зʼявилась на сайті Мінсоцу пізно ввечері.

Тому переважна більшість волонтерів з ним банально не встигла ознайомитись.

Підсумовуючи написане – перший бублик вийшов глевким.

Левко Прокіпчук, екс-начальник Львівської митниці ДФС

Джерело

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.