Начальник ЛОВА спитав французів, чи життя українців менш цінне, ніж ізраїльтян

Максим Козицький розповів гостям з Франції, що на Львівщині від початку повномасштабної війни вдвічі збільшилася кількість людей з порушеннями психіки.

16.04.2024
Начальник ЛОВА спитав французів, чи життя українців менш цінне, ніж ізраїльтян

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Коли Іран атакував Ізраїль ракетами та «шахедами», то їх збивав не лише «Залізний купол». Підключилися американські, британські літаки, винищувачі з Йорданії. Водночас poсія продовжує щодня атакувати наших мирних жителів, зокрема іранськими «шахедами». Життя українців менш цінне? Є більш важливі і менш важливі країни? Підняв ці риторичні питання під час зустрічі з французькими журналістами й експертами з геополітики. Багато з них вперше прибули в Україну і мені дуже хотілося, щоб вони почули та передали своїй аудиторії те, що нас болить.

Ще один яскравий приклад: завдяки співпраці МОЗ України та Франції, на Львівщину приїжджають пластичні хірурги зі світовими іменами і оперують наших воїнів, які проходять реабілітацію у Superhumans Center. А з іншого боку, українські бізнесмени не можуть дочекатися спеціалістів з Європи, щоб ті встановили обладнання, яке вони закупили, аби потужності працювали, люди мали роботу і ми самі могли відновлювати свою економіку. Часто навіть обладнання нам не продають, мотивуючи це тим, що в Україні – війна та є незахищені ризики”, – заначив Козицький.

Також він наголосив, що зараз критично важливим є розблокування українсько-польського кордону, оскільки Львівщина залишається великим логістичним хабом.

“Ми потребуємо кредитного фінансування і страхування ризиків, а також допомоги у лікуванні та соціалізації людей з порушеннями психіки, кількість яких від початку повномасштабної війни подвоїлася. Дякую Prism Ukraine та Eastern Circles, що ініціювали цю зустріч“, – підсумував начальник ЛОВА.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.