На в’їзді до Києва затримали архієрея УПЦ МП з російськими зв’язками

“Поїхав би до рф, але “квартири та “шмутки” тримають”, – писав він в одному з листувань.

24.03.2023
На в’їзді до Києва затримали архієрея УПЦ МП з російськими зв’язками

На в’їзді до Києва прикордонники виявили священнослужителя з тісними московськими зв’язками та недійсними документами.  Під час перевірки особи на можливу антиукраїнську діяльність, військовослужбовці ДПСУ виявили листування церковника з абонентами рф. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Серед десяти останніх контактів у месенджері чоловіка, троє були з підписом “Москва”. У листуванні з абонентом, у якого російський номер телефону, архієпископ скаржиться, що поїхав би з України, але “…квартири і “шмутки” тримають”.

“Надалі прикордонники з’ясували, що паспорт громадянина України, який пред’явив “батюшка”, недійсний. Крім того, у відкритих джерелах є чимало публікацій, де вказана особа фігурує в майнових скандалах”, – йдеться в повідомленні.

Архієпископа передали співробітникам СБУ для подальшої перевірки та прийняття правового рішення щодо нього”.

За інформацією джерел “Української правди”, йдеться про є архієпископа Пантелеймона (в миру Віктора Бащука). Це архієрей УПЦ МП, архієпископ Бучанський, вікарій Київської єпархії.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.