На Рівненщині родичам командира частини, які не були на фронті, майже рік платили бойові доплати

Завдані державі збитки становлять щонайменше 1 млн грн.

21.04.2023
На Рівненщині родичам командира частини, які не були на фронті, майже рік платили бойові доплати
Фото: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань викрили протиправну схему фіктивної виплати «бойових» доплат військовим з Рівненщини, які насправді не несуть службу на передовій. Схема діяла протягом 9 місяців.

З початку повномасштабного вторгнення росії керівництво батальйону систематично преміювало підлеглих, які перебувають у зоні проведення бойових дій. Проте, принаймні двоє військових, щомісячно одержуючи виплати від 30 до 100 тис. грн, продовжували перебувати на території Рівненської області. Серед них, зокрема, донька та колишня дружина заступника командира частини, які зараз є військовослужбовицями цієї частини.

У четвер, 20 квітня, правоохоронці провели низку обшуків на території військової частини та у помешканнях військових, які одержували доплати незаконно. Вони виявили та вилучили бухгалтерську документацію, кадрові документи, банківські картки, мобільні телефони тощо.

Попередня кваліфікація правопорушення: недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України). Зловмисникам може загрожувати до 8 років позбавлення волі. Також, за рішенням суду вони повинні відшкодувати державі протиправно виплачені кошти.

“Крім того, правоохоронці перевірять законність доплат іншим військовослужбовцям цієї частини. За результатами вивчення вилучених документів, буде прийняте рішення щодо повідомлення певним особам про підозри”, – додали у відомстві.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.