На Львівщині ув’язнили двох призовників, які відмовились від мобілізації

Один із вироків винесли у Шевченківському районному суді Львова, а інший – у Бродах.

11.06.2024
На Львівщині ув’язнили двох призовників, які відмовились від мобілізації

У Львові судили місцевого мешканця Юрія К., який у червні 2023 року пройшов військово-лікарську комісію (ВЛК), яка визнала його придатним до служби. Після цього він отримав повістку про необхідність прийти у військкомат, але проігнорував її. У суді Юрій К. заявив, що не погоджується з висновком ВЛК, не хоче проходити військову службу та не займається волонтерством. Суддя призначила чоловіку три роки тюрми за ухилення від мобілізації, повідомляє Zaxid.net.

Другий вирок виніс Бродівський райсуд Львівщини. Місцевий мешканець Роман Ш. також пройшов ВЛК у липні 2023 року і його визнали придатним до служби. Чоловік проігнорував повістку до ТЦК. У суді чоловік розповів, що у той день, коли він мав з’явитись у військкомат, був похорон його батька. Роман Ш. заявив, що він не готовий служити і йому потрібно доглядати за матір’ю. За ухилення від мобілізації чоловіку також призначили три роки тюрми. Обидва вироки ще можна оскаржити у апеляційному суді.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.