Мінспорту не розглядає питання зняття збірної з Євро-2024 з футболу

Заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний розповів, чи зможе національна команда боротися за потрапляння на чемпіонат Європи.

17.04.2023
Мінспорту не розглядає питання зняття збірної з Євро-2024 з футболу
Фото: умовне

“Це підкреслює нашу державну позицію, що представники катів і вбивць мають залишатися персонами нон грата на будь-яких міжнародних майданчиках, включно зі спортивними. Спроби повернути їх сьогодні, спроби переконати весь світ, що з ними можна вести діалог на засадах олімпійських принципів, не сумісні з реальністю.

Це рішення міністерства пропрацьоване з федераціями, які переважно його підтримали. Хочу наголосити, що ми не ставимо собі ціль позбавити наших спортсменів можливості брати участь в міжнародних спортивних змаганнях.

Що стосується збірної України з футболу, то участь збірної Білорусі – це окремий груповий турнір. Станом на сьогодні ми не розглядаємо питання заборони нашій національній команді участі у відбірковому турнірі”, – сказав Бідний, передає football24.ua.

Нагадаємо, раніше Мінмолодьспорту ухвалило рішення про заборону українським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях разом з росіянами та білорусами. До слова, збірна України вже встигла стартувати у відборі на Євро-2024, програвши у першому матчі Англії (0:2). У червні “синьо-жовті” проведуть ще два поєдинки у своїй групі: з Північною Македонією та Мальтою.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.