Люди завжди недооцінюють вплив пропаганди на себе

Зайшла почитати Гіркіна.

07.09.2022
Люди завжди недооцінюють вплив пропаганди на себе
Фот з Фейсбуку Діани Мицко

Читаю. Читаю. І тут ловлю себе на думці, що вірю кожному написаному слову. Що Гіркін – ледь не істинна в останній інстанції. Наші нічого не кажуть, більшість росіян прибріхують, а от Гіркін…

Так, стоп, кажу я собі. Він ФСБшник. Усе, що він вирішує оприлюднити, мусить мати свою ціль. Чи дозволили б йому росіяни так просто й спокійно обливати брудом Путіна, якби це не було потрібно?

Тим часом Гіркін став ледь не головним воєнним експертом в українських ЗМІ. Десятки цитувань і захоплень.

До чого це я? Навіть маючи медійну освіту і розуміння правил інформаційної гігієни, можна стати жертвою російських наративів. От ви тільки заходите на хвилину почитати Соловйова, щоб “зрозуміти, що відбувається на фронті”. Ви, звісно, знаєте, що він пропагандист і брехун. Але захопливо гортаєте репости за репостом – о, тут і про Балаклію, і про Ізюм щось. А далі починаєте сумніватися, чи нас справді підтримує Захід і чи не ставляться до військових як до гарматного м’яса.

Люди завжди недооцінюють вплив пропаганди на себе. Здається, я колись ділилася дослідженням, де учасники розповідали, що пропаганду треба обмежити, бо вона впливає на інших людей, а от самі вони вміють її відрізняти, тому їм вона не зашкодить. Я впевнена, що так думає багато з нас.

Переконані у цьому, ми продовжуємо читати Гіркіна.

Діана Буцко, українська журналістка

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.