Львівські медики врятували 94-річного художника

Пан Григорій із Старосамбірщини. Він художник – малює пейзажі, портрети та ікони.

22.04.2024
Львівські медики врятували 94-річного художника

Як повідомили у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі, до лікарні пан Григорій потрапив із ризиком перфорації кишки.

«Ми не були впевнені, як він перенесе операцію, але зробивши всі обстеження і врахувавши всі ризики, ургентно прооперували його. На даний час все добре. І зовсім скоро пан Григорій поїде додому», – розповів лікар проктологічного відділення Львівського онкоцентру Богдан Матусяк.

До слова, чоловік пережив радянські репресії і досі пам’ятає всі жахіття, які тоді довелось пройти під час панування окупаційної влади. Ще зовсім молодим пан Григорій був висланий до Сибіру і в сталінських таборах провів майже 8 років.

 «У сусідній камері зі мною був Йосип Сліпий. Я тоді був ще зовсім молодим, сільський хлопчина, а він був людиною високого розуму. Ми завжди здоровкались, бувало, що разом нам давали якесь завдання робити. Потім мене забрали в Казахстан», – пригадав пан Григорій.

Чоловік навчився читати, ще перед тим як іти в школу. Так само з малюванням. Пана Григорія помітили і прийняли в художню майстерню. А розвиватись йому допомагали художники Олександр Корецький та Василь Турецький. Він намалював безліч картин, зокрема, ікони Хресної дороги до Мшанецької церкви.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.