Львівські медики прооперували немовля з рідкісною вродженою вадою

У Львові хірурги Дитячої лікарні святого Миколая прооперували немовля з рідкісною вродженою аномалією, що спровокувала кишкову непрохідність та важкий крововилив в мозок.

01.11.2023
Львівські медики прооперували немовля з рідкісною вродженою вадою

Про це повідомили у пресслужбі медзакладу.

У дівчинки Дарини проблеми з кишківником почалися одразу після народження. Обстеження показало кишкову непрохідність, яку спричинила хвороба Гіршпрунга. Це вада кишково-шлункового тракту, що трапляється в 1 з 5000 новонароджених діток.

“При такій патології частина товстої кишки не має нервових закінчень. Тому м’язи в цій ділянці напружуються, а сама кишка звужується. Іноді у діток з такою патологією здорова частина кишківника починає працювати значно інтенсивніше. Стан дівчинки погіршувався буквально щогодини”, — йдеться у повідомленні.

Хірурги провели невідкладну операцію. Паралельно в Даринки стався крововилив в головний мозок.

“Причина цьому – фізіологічні особливості новонароджених: якщо розвивається важке локальне захворювання, в мозку дитини на рівні шлуночків відбуваються зміни у нервових зв’язках, що спричиняє крововилив”, — додали у дописі.

Загалом дитина провела у лікарні близько місяця — спочатку дівчинку рятували й виходжували спеціалісти відділення реанімації новонароджених, а згодом — патології новонароджених. Після того, як дитина почала самостійно їсти, її відправили додому. Впродовж наступних чотирьох місяців лікарі готували дівчинку до ще однієї операції, так хірурги видалили Даринці вражену ділянку кишківника.

Наразі дитина перебуває вдома та оновлюється. Через місяць Даринці проведуть ще одну операцію.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.