Львівська міськрада отримали ще один позов у справі геріатричного пансіонату

Геріатричний пансіонат – комунальний заклад обласного підпорядкування, який користується 14,5 га міської землі.

25.04.2024
Львівська міськрада отримали ще один позов у справі геріатричного пансіонату

Як повідомили у “Львів. Містобудування”, історія почалася майже 15 років тому, коли 2,4 га землі розпорядженням голови Львівської ОДА передали в руки ГО інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльне милосердя».

“Вона начебто мала в планах будувати там якийсь соціальний заклад. Але традиційно щось пішло не так. Врешті справа на десятки років застрягла в судах. А поки тривала судова тяганина, ділянка, за яку точилася боротьба, пустувала. Аж поки більш як рік тому, у жовтні 2021 року, реєстратор Мостиської міськради реєструє за ГО право власності на об’єкт нерухомості на ділянці“, – йдеться у повідомленні.

Міська влада стверджує, що організація зареєструвала на ній споруду площею 56 кв. м, яка насправді не існує.

“Це офіційно задокументувало під час обстеження міське управління держконтролю за використанням та охороною земель. І Львівська міська рада пішла в суди. Зараз у справах геріатричного тривають кілька судових процесів, основний з яких передбачає вимогу Львівської міської ради про припинення права власності на примарну будівлю та скасування державної реєстрації речових прав”, – додали у дописі.

Нещодавно у Львівський окружний адміністративний суд зайшла позовна заява від ГО інвалідів “Центр реабілітаційних ініціатив “Діяльне Милосердя” до департаменту містобудування ЛМР та управління держконтролю за використанням та охороною земель. Вимоги: визнати протиправними дії департаменту містобудування зі створення комісії для проведення обстеження земельної ділянки та зобов’язати утриматися від таких дій; визнати протиправними дії управління державного контролю за використанням та охороною земель з проведення обстеження земельної ділянки з оформленням акта обстеження та зобов’язати утриматися від таких дій.

Суд призначив справу до розгляду. Юристи департаменту будуть подавати клопотання про розгляд справи у загальному порядку, щоб всебічно заслухати інформацію та дослідити всі наявні матеріали.

“Також будемо цей процес робити максимально публічним. Адже неморально зазіхати на територію геріатричного пансіонату, яка повинна використовуватися винятково для потреб старших людей, які самі не можуть захистити своїх прав”, – підсумували у повідомленні.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.