Леся Кічура: «Упродовж цього літа написала найбільше різдвяних казок»

Нова книжка Лесі Кічури уже з перших тижнів вересня тішитиме всіх охочих читачів.

31.08.2023
Леся Кічура: «Упродовж цього літа написала найбільше різдвяних казок»

Про це львівська письменниця й казкарка, провідна редакторка театру ім. Марії Заньковецької та кандидатка наук із соціальних комунікацій повідомила у своїх соцмережах: «Уже завтра на календарі осінь. Вересень. Новий навчальний рік і, звісно, наша нова книга казок! Зустрічайте! 9-та збірка казок буде по вінця наповнена різдвяними текстами й матиме назву «Час різдвяного дива».

“Для мене Різдво – це завжди диво, щоразу і щороку. І дарма скільки років мені. Коли за святою вечерею збирається усенька родина я відчуваю неймовірне внутрішнє наповнення та душевний спокій. Пишучи казки до цієї книги я мріяла, щоб кожна дитина, в Україні чи далеко за її межами, у своїй домівці, чи у тимчасовому прихистку, відчувала радощі цього світлого свята та віру у диво.

Загалом цього літа я написала найбільше різдвяних казок, аніж будь-якої іншої пори. Навіть взимку мені писалося їх не так багато. Але я розуміла, що діти дуже чекають на новорічні історії – тому особливо вимогливо вправлялася у письменнстві та творенні святкового дива для малечі”, – зізналася авторка.

Дев’ять неймовірних різдвяних пригод поведуть читача у незабутні святкові мандри з веселими та цікавими героями. Відкриває збірку казка про першу коляду. Її заспівав малий янгол, побачивши народження Месії.
Наступна оповідка про двох святкових героїв, атрибути яких у часі Різдва ми дуже часто плутаємо. Йдеться про Миколая та Санта Клауса і історія називається – «Як Санта Клаус у Миколая гостював».

Казка «Янгольський святвечір» пояснить звідкіля з’явилася традиція – перед Святвечором задобрювати смаколиком всіх домашніх тварин.

Також на сторінках книги діти знайдуть неймовірно смачну детективну пригоду – «Таємниця зникнення різдвяного пампушка», бо авторка хотіла додати трішки пригодницького жанру до цієї збірки.

І звісно на всіх читачів чекає обіцяне веселе продовження про улюблену героїню – добру бабу Ягу. Цього разу дві подружки допомагатимуть бабуні приготуватися до її дня народження («День народження доброї баби Яги»).

Ілюстрації та розмальовки до книги готувала відома українська художниця Олена Завітайло, котра мешкає в Іспанії. Книга Лесі Кічури у неї вже 55-та за ліком, попри те, що ілюструванням художниця займається лише 3 роки.

Про час, дату та формат презентації казкарка повідомить на своїх сторінках у соцмережах уже найближчим часом. Обіцяє чудове осіннє свято казок, солодощів та дива, як для дорослих так і для малечі.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.