Комісію Мінкультури знову не пустили до Києво-Печерської лаври

Комісія планує звернутись до поліції та суду для усунення перешкод.

31.03.2023
Комісію Мінкультури знову не пустили до Києво-Печерської лаври

Комісію Міністерства культури та інформаційної політики з прийняття-передання державного майна Києво-Печерської лаври знову не пустили на територію заповідника для проведення перевірки. Про це пише “Інтерфакс-Україна”

Повідомляється, що станом на 9:40 представники комісії прийшли, як і 30 березня, до 111 корпусу Лаври, але священнослужителі та парафіяни перешкоджали потраплянню їх всередину будівлі.

Після цього комісія ухвалила рішення в п’ятницю завершити свою роботу.

Перед приїздом комісії в УПЦ МП закликали не піддаватись на провокації “спеціально підготованих осіб з-поміж радикалів”.

Нагадаємо, вранці 30 березня стало відомо, що комісію Міністерства культури, яка мала проводити інвентаризацію майна “Києво-Печерського заповідника”, не пустили до лаври парафіяни УПЦ МП.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.