“Керівництво РПЦ приєдналося до злочинів війни проти України”, – Штайнмаєр

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Всесвітню раду церков виступити проти пропаганди РПЦ, спрямованої проти свободи та прав громадян України.

01.09.2022
“Керівництво РПЦ приєдналося до злочинів війни проти України”, – Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Політик прямо заявив, що керівництво РПЦ приєдналося до злочинів війни проти України.

Про це Штайнмаєр сказав у виступі на Асамблеї Всесвітньої ради церков, що вперше відбувається в Німеччині, передає ТСН.

“Тут, у Німеччині, ми з вдячністю пам’ятаємо, що німецьким церквам фактично було дозволено відвідати першу Асамблею в Амстердамі 1948 року, і їх приймали, як членів на рівних. Після жаху, який Німецький Рейх обрушив на світ, після війни, після систематичних переслідувань і вбивств європейських євреїв – після всіх цих невимовних злочинів – це не можна було сприймати як належне”, – заявив президент Німеччини.

Він додав – той факт, що Всесвітня рада церков прийняла німецькі церкви до членів невдовзі після Другої світової війни не означає, що вона закрила очі на цю провину. Проте це прийняття допомогло прокласти шлях для нового старту.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.