Французький суд погодився відпустити Жеваго під заставу в 1 млн євро

48-річного мільярдера Жеваго заарештували у Франції наприкінці грудня за запитом України і з того часу він перебував під вартою.

06.01.2023
Французький суд погодився відпустити Жеваго під заставу в 1 млн євро
Фото: Костянтин Жеваго

Про це повідомило агентство Reuters, пише “Європейська правда”.

Французький суд у місті Шамбері вирішив у четвер звільнити українського мільярдера Костянтина Жеваго під заставу напередодні слухань щодо його екстрадиції 19 січня.

Державне бюро розслідувань України заявило, що мільярдера розшукували за підозрою в розкраданні та відмиванні грошей, пов’язаних зі зникненням 113 мільйонів доларів з нині збанкрутілого банку “Фінанси та кредит”.

Бізнесмен, один з найбагатших людей України, заявив у суді, що він не зробив нічого поганого і не повинен бути екстрадований.

“Я вперше у в’язниці. Я не робив тих речей, в яких мене звинувачують у цій справі, я не заслуговую на це. Я прошу вашого дозволу покинути в’язницю до наступного слухання, і я зроблю все, про що ви попросили”, – сказав він на слуханні.

Суд погодився звільнити Жеваго під заставу в 1 мільйон євро. Жеваго тепер не може покинути Францію, повинен здати владі два своїх паспорти, тричі на тиждень з’являтися в місцеву поліцію і відповідати на виклики.

Зазначимо, слухання про екстрадицію мало відбутися в четвер, 5 січня, але адвокати Жеваго і прокурор заявили, що їм потрібно більше часу на підготовку, з чим судді погодилися, призначивши нову дату – 19 січня.

Україна видала ордер на арешт Жеваго в 2019 році, а міжнародний ордер – у 2021 році.

Нагадаємо, 27 грудня в одному з готелів Куршевелю французькі правоохоронці затримали екснардепа, акціонера банку АТ “Банк “Фінанси та Кредит” Костянтина Жеваго.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.