Фільм “Маріуполь Невтрачена надія” покажуть у містах світу, схожих на Маріуполь

Показ пройде у 40 містах паралельно з прем’єрою в Україні.

22.08.2022
Фільм “Маріуполь Невтрачена надія” покажуть у містах світу, схожих на Маріуполь

Документальний фільм «Маріуполь. Невтрачена надія», знятий Об’єднанням українських продюсерів, покажуть у 40 містах світу, схожих на Маріуполь. Акція проходитиме за підтримки Міністерства закордонних справ нашої країни. Як зазначають організатори, це буде прем’єра фільму, яка відбудеться паралельно з прем’єрою на території України, передає ZN.ua.

Очікується, що покази відбудуться у 40 містах, подібних до Маріуполя за такими критеріями: кількість населення та наявність порту та/або промислового виробництва або міста-побратими Маріуполя. Вже підтвердили покази Герцлія, Балтімор, Брно, Хафнарфйордур, Гамільтон, Гавр, Ікаст, Лінц, Окленд, Самуї, Савона, Утрехт, Варна. У деяких країнах покази відбудуться у столицях: Пекін, Токіо, Женева, Таллінн.

«МЗС та наші посольства у всьому світі щодня розповідають правду про злочини РФ. Показ фільму про Маріуполь у 40 подібних до нього містах світу стане важливим внеском у цю справу. Публічна дипломатія МЗС працює особливо активно під час війни, адже саме такі людяні проєкти дозволяють достукатися до іноземців. Реальні життєві історії українців – найкращий інструмент витіснення російської пропаганди та брехні. Документальний фільм “Маріуполь. Невтрачена надія” дозволить іноземним глядачам побачити російську агресію очима її безпосередніх свідків. Ми працюємо над тим, щоб світ бачив справжнє обличчя РФ і не зупинимося, доки останній російський солдат не покине нашу землю, а винних в агресії та злочинах буде покарано», – заявив міністр закордонних справ нашої країни Дмитро Кулеба.

«Маріуполь. Невтрачена надія» — спокійне документальне свідчення очевидців війни, наскільки може бути спокійним фільм про ці події. Кіно не містить страшних кадрів, не чинить емоційного тиску на глядача. П’ять городян, простих людей розповідають про свій досвід проживання всередині війни. Єдиний закадровий голос зачитує щоденники однієї з героїнь, журналістки Надії Сухорукової.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.