Екскомандир львівського «Беркута» вийшов з СІЗО під 1 млн грн застави

16 Серпня Печерський суд м. Києва відпустив під заставу екскомандира львівського “Беркута” Ростислава Пацеляка, якого підозрюють у причетності до вбивств під час Революції Гідності.

19.08.2024
Екскомандир львівського «Беркута» вийшов з СІЗО під 1 млн грн застави

Про це повідомила Роксолана Хмара, вдова дисидента Степана Хмари.

“Вона (ред. – суддя  Константінова) прийняла дуже хитреньке рішення: взяти його під варту, але визначити альтернативну заставу. Не могла не взяти під варту, бо ДБР на днях предʼявило йому свіже обвинувачення, в якому фігурують 12 вбивств і 8 вогневих поранень. Прокурори Супрун та Іванов (кращі з кращих, яким тиснув руку мій чоловік Степан Хмара), довели, що у цих вбивствах брав безпосередню участь командир львівського беркуту Пацеляк”, – йдеться у повідомленні.

Також Роксолана Хмара додала, що екскомандир “Беркуту” має діючий російський паспорт, за що його позбавили громадянства України. З 2014 року Пацеляк десятки разів їздив в Росію.

“Адекватно пояснити причини своїх поїздок до ворожої держави не може. А також, нещодавно виявлено, що йому нараховується пенсія в РФ”, – зазначила Пацеляк.

Нагадаємо, Ростислав Пацеляк підозрювався в організації вбивств учасників масових акцій протесту в середмісті Києва. 18 лютого 2014 року він безпосередньо сприяв вбивству трьох активістів, спричиненню тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості понад 100 учасникам акції протесту, у тому числі 10-м — вогнепальні поранення.

Зокрема, слідчі встановили, що Пацеляк, діючи за вказівкою керівництва столичної міліції, віддав наказ своїм підлеглим отримати патрони зі свинцевою картеччю, спорядити їх до помпових рушниць і вести невибіркову стрільбу по активістах допоки ця картеч не закінчиться.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.