Данія та Нідерланди передадуть Україні 14 танків Leopard 2

Німецькі танки планують передати на початку 2024 року.

20.04.2023
Данія та Нідерланди передадуть Україні 14 танків Leopard 2
Фото: Leopard 2

Про це пише данське видання DR.

Оголошення про намір передати Україні танки зробили міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен і в.о. міністра оборони Троельс Лунд Поульсен.

“Йдеться про велику пожертву данської сторони в рамках спільного з Нідерландами проєкту, ми передаємо Україні 14 танків Leopard 2. Це дуже значний внесок, який йде на додачу до вже анонсованих нами до 100 вживаних Leopard 1″, – сказав Расмуссен.

Поульсен додав, що до кінця 2023 року “принаймні 80 танків Leopard 1 потраплять в Україну та зможуть допомогти підтримати боротьбу за свободу, яка триває”. Тим часом анонсовані 14 танків будуть доставлені в Україну на початку 2024 року.

“Це – не данські танки. Це співпраця у наданні танків, які не є данськими, але які закуповуються у співпраці з Нідерландами. Не секрет, що існувало широке бажання розглянути можливість передачі танків Leopard 2, які є затребуванішими, ніж Leopard 1. Тепер це можливо, і ми радіємо і пишаємося цим”, – пояснив він.

Нагадаємо, Канада передала Україні обіцяні 8 танків Leopard 2.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.